Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Finalisten Nederlandse popprijs bekend

Shownieuws

De vijf bands die in de finale van de nieuwe talentenjacht de Sp!ts POPNL Award staan zijn bekend. De prijs wordt tijdens het Noorderslagweekend uitgereikt.

De vijf bands die in de finale van de nieuwe talentenjacht de Sp!ts POPNL Award staan, zijn bekend. De nationale prijs wordt voor het eerst uitgereikt tijdens het Noorderslagweekend op 12 januari.

Het nationale platform POPNL is in 2005 opgericht. Het ondersteunt Nederlandse popmuziek. Elke provincie was bij de competitie vertegenwoordigd. Voor de Sp!ts POPNL Award zijn door jury's uit de twaalf provincies en Amsterdam in totaal dertien bands gekozen. Op grond van demo's heeft elke provincie een eigen favoriet aangedragen. De jury van de Sp!ts POPNL Award heeft daarna de vijf finalisten gekozen.

In het Noorderslagweekend strijden de vijf finalisten met elkaar om een Nederlandse club- en festivaltour. In de finale staan de funkdanceband Funktransplant, de poprockband Outsmarted, de hiphopgroep Next Item, de popgroep The Liszt en de UK-garageband de Tonatics.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen