Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chinees zit jury filmfestival Cannes voor

Shownieuws

De Chinese filmmaker Wong Kar-wai zit de jury voor van het filmfestival van Cannes. Het Franse filmevenement wordt gezien als het meest prestigieuze ter wereld.

De Chinese filmmaker Wong Kar-wai zit de jury voor van het filmfestival van Cannes. Het Franse filmevenement, dat wordt gezien als het meest prestigieuze filmfestival ter wereld, beleeft in mei zijn 59e editie. Wong is vereerd met de uitnodiging. "Elke stad heeft zijn eigen taal. In Cannes is dat de taal van dromen."

Vorig jaar zat een andere cineast van naam de filmjury voor, de Serviër Emir Kusturica. De werkzaamheden van de jury bestaan uit het beoordelen van films. Die taak neemt Wong niet licht op. "Het is moeilijk iemands droom te beoordelen en helemaal om hem te vergelijken met die van een ander."

In 1997 kreeg Wong met zijn film 'Happy Together' in Cannes de prijs voor beste regisseur. Andere films van de cineast zijn 'In the mood for love' en 'Chungkin express'.

De belangrijkste prijs in Cannes is de Gouden Palm. Die werd eerder gewonnen door filmmakers als David Lynch en Roman Polanski.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen