Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bee Gee koopt huis van Johnny Cash

Shownieuws

Popzanger Barry Gibb van de Bee Gees heeft het huis van wijlen Johnny Cash gekocht. Het landgoed ligt onder de rook van de Amerikaanse countrystad Nashville.

(Novum/AP) - Popzanger Barry Gibb heeft het huis van wijlen Johnny Cash gekocht. Het bedrag dat met de aankoop is gemoeid is niet bekendgemaakt. Het landgoed ligt onder de rook van de Amerikaanse countrystad Nashville. Cash woonde hier met zijn vrouw, de zangeres June Carter.

Het landgoed zal altijd 'het spirituele huis' van Cash en zijn vrouw blijven, zegt Gibb, zanger van de Bee Gees. "Mijn vrouw Linda en ik zijn vastbesloten het in oude staat te herstellen, om hun nagedachtenis te eren."

Gibb en zijn vrouw zijn verliefd op de plaats. "Wij willen het huis gebruiken om er liedjes te schrijven, omdat het muzikale inspiratie geeft."

Het huis is bezocht door uiteenlopende figuren, van Amerikaanse presidenten tot gewone fans. Het kwam in juni op de markt met een vraagprijs van 2,9 miljoen dollar (2,4 miljoen euro). In de herfst werd de prijs verlaagd naar 2,5 miljoen dollar (2,1 miljoen euro).

Cash stierf in 2003, kort na de dood van zijn vrouw. Zijn carrière, die begon in de jaren vijftig, omspande zowel rock 'n roll als folk en country.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen