Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paris Hilton aangeklaagd voor laster en bedreiging

Shownieuws

Paris Hilton wordt beschuldigd van laster en intimidatie. Het rijke feestbeest zal zich deze maand tweemaal voor de Amerikaanse rechter moeten verantwoorden.

(Novum/AP) - Paris Hilton wordt beschuldigd van laster en intimidatie. Het rijke feestbeest moet zich deze maand tweemaal voor de Amerikaanse rechter verantwoorden.

De eerste zaak is aanhangig gemaakt door Zeta Graff, een andere erfgename annex actrice. Graff eist ten minste tien miljoen dollar (8,3 miljoen euro) vanwege opmerkingen die Hilton in juli in de New York Post maakte. In het gewraakte artikel wordt beschreven hoe Graff, die ooit uitging met Hiltons toenmalige vriendje, zou zijn doorgedraaid in een nachtclub. Ze zou hebben geprobeerd Hilton te wurgen en haar diamanten halsketting te stelen.

Graff ontkent. Volgens haar aanklacht heeft Hilton geprobeerd haar uit de club te laten zetten. Ook zou de hotelerfgename hebben gezegd: "Ik ga je vernietigen." Een vroegere pr-man van Hilton heeft inmiddels opgebiecht dat hij het verhaal over Graff in de New York Post heeft 'geplant'. Rob Shuter verzorgde voor de krant citaten van hemzelf, Hilton en anonieme bronnen. Al deze teksten waren gedicteerd door Hilton, zegt Shuter.

De tweede rechtszaak is aangespannen door pr-man Brian Quintana. Hilton zou hem in de media hebben bedreigd en beledigd. Hij verzoekt om een straatverbod voor de erfgename. Hiltons woordvoerder wilde op de eerste zaak geen commentaar geven. Zij is in de tweede zaak zelf het slachtoffer, zegt de woordvoerder.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen