Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Queen Latifah: ster op Hollywood Walk of Fame

Shownieuws

De eerste ster voor een hiphop-artiest op de Hollywood Walk of Fame is voor Queen Latifah. De naam van de rapster en actrice kwam op de 2298e ster te staan.

Queen Latifah: ster op Hollywood Walk of Fame

(Novum/AP) - De eerste ster voor een hiphop-artiest op de Hollywood Walk of Fame is voor Queen Latifah. De naam van de rapster, actrice en producer kwam woensdag op de 2298e ster te staan. "De reden dat ik hier sta, is zwarte Amerikaanse vrouwen die rappen en een vol figuur hebben te inspireren. Zodat ze weten dat zij het ook kunnen."

Queen Latifah werd in 1970 geboren als Dana Owens in New Jersey. Ze debuteerde in 1989 met het hiphop-album 'All hail the queen'. Voor haar derde album 'Black reign' ontving ze in 1994 een Grammy Award. Queen Latifah maakte in 1993 haar debuut in de comedyserie 'Living single'. Ze bleef in het comedygenre en speelde in films als 'Set it off', 'Bringing down the house' en vorig jaar in 'Beauty shop', die ze ook produceerde.

Bij het grote publiek brak ze door met haar rol als Mama Morton in de verfilming van de musical 'Chicago'. Ze ontving voor deze rol een Oscarnominatie en kreeg lovende kritieken voor haar zang. Haar laatste album heet 'The Dana Owens album' en is een jazzy collectie van blues-, pop- en soulklassiekers. Voor dit album kreeg Queen Latifah vorig jaar een Grammynominatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen