Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Proeftijd zit erop voor Nick Nolte

Shownieuws

De proeftijd van Nick Nolte zit erop. De acteur had een voorwaardelijke straf gekregen nadat hij in 2002 was opgepakt wegens het rijden onder invloed van drugs.

(Novum/AP) - De proeftijd van Nick Nolte zit erop. De nu 65-jarige acteur had een voorwaardelijke straf gekregen nadat hij in september 2002 was opgepakt wegens het rijden onder invloed van drugs.

De Amerikaan was gearresteerd nadat agenten hem in zijn auto over de weg hadden zien slingeren. Hij werd ervan beschuldigd onder invloed van de partydrug ghb achter het stuur te zijn gekropen. De acteur hield vol dat hij ghb in zijn bloed had gekregen doordat hij onachtzaam een voedingssupplement voor gewichtheffers had ingenomen. Toch schikte Nolte de zaak en ging hij akkoord met een voorwaardelijke veroordeling met een proeftijd van drie jaar.

Nolte moest zich in deze periode regelmatig onder behandeling stellen en zijn bloed op sporen van drugs laten onderzoeken. Ondanks enkele incidenten, waarbij Nolte er onder meer van werd beschuldigd zijn proeftijd te hebben overtreden door met een borrel op achter het stuur te kruipen, wist de acteur de periode zonder kleerscheuren af te sluiten.

Voor de rechtbank verklaarde Nolte dat hij binnenkort in New York de film 'Pride and glory' gaat opnemen, met Colin Farrell. "Farrell komt net uit een afkickkliniek en ik zal er zijn om hem te steunen", beloofde Nolte de rechter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen