Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Meer Vlaamse muziek bij Belgische omroep VRT'

Shownieuws

Geert Bourgeois, de Vlaamse minister van Media, vindt dat de Vlaamse publieke omroep meer levensliederen van eigen bodem moet gaan draaien. Dat bericht het AD.

Geert Bourgeois, de Vlaamse minister van Media, vindt dat de Vlaamse publieke omroep meer levensliederen van eigen bodem moet gaan draaien. Dat bericht het AD donderdagmorgen.

De minister is voorman van de Vlaams-nationalistische partij N-VA. Hij vindt Vlaamse levensliederen 'cultuur dat leeft bij mensen'. Volgens Bourgeois doen de Vlaamse radio en tv vaak misprijzend over deze muziek, terwijl ze dat niet doen bij gelijksoortige liedjes uit het buitenland. Bourgeois heeft zelf als favoriete nummer 'Je hebt me duizendmaal belogen'; een schlager van zangeres Laura Lynn. Een nummer dat overigens vertaald is uit het Duits.

Dit jaar sluit de Vlaamse regering een nieuw contract met de publieke omroep VRT af. De Belgische krant De Standaard verwacht dat de regering in de besprekingen eist dat de omroep meer informatie, cultuur en educatie op radio en tv gaat uitzenden. Dit jaar subsidieert de regering de VRT met 280 miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen