Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carré trekt recordaantal bezoekers

Shownieuws

Bijna een half miljoen mensen hebben vorig jaar een bezoek gebracht aan het Amsterdamse theater Carré. Dit is een recordaantal voor het theater.

Een recordaantal van bijna een half miljoen mensen heeft vorig jaar een bezoek gebracht aan het Amsterdamse theater Carré. Dit zijn ruim 23 duizend meer bezoekers dan in 2003. Het theater onderging in 2004 een grootscheepse renovatie. Half november gingen de deuren toen weer open.

De capaciteit van het theater is door de verbouwing verminderd. Dat het bezoekersaantal toch is gestegen komt volgens woordvoerder van Carré Jaap Stuurman vooral door het aanbod. "We hebben een heel jaar lang bijzondere producties aangeboden. Dat trekt mensen. Ook blijven we betaalbaar. Dat is erg belangrijk", zegt Stuurman.

De best bezochte voorstellingen waren die van Youp van 't Hek, het Wereldcircus en het Groot Chinees Staatscircus. De verwachtingen voor 2006 zijn volgens Stuurman hoog gespannen. Carré biedt als enige theater de producties 'Cabaret' en 'Rembrandt de musical' aan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen