Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Poster 50 Cent verboden in Engeland

Shownieuws

De Engelse reclamewaakhond heeft besloten dat een poster voor de film en de soundtrack 'Get rich or die tryin'' met 50 Cent niet meer opgehangen mag worden.

De Engelse Reclame Code Commissie heeft besloten dat een reclameposter voor de film 'Get rich or die tryin'' met 50 Cent niet meer opgehangen mag worden. Dat meldt de Britse omroep BBC. Op de poster is de rapper met een pistool en een baby in zijn handen te zien. Volgens de Engelse reclamewaakhond kan de poster niet door de beugel omdat deze geweld verheerlijkt.

Bij de commissie was geklaagd over de poster. Ook in de Verenigde Staten heeft die tot discussie geleid. Universal Music, dat de poster heeft laten maken, zegt dat die niet kwaad bedoeld is. Hij zou uitbeelden hoe 50 Cent in 'Get rich or die tryin'' keuzes moet maken om uit het getto te ontsnappen.

De reclamewaakhond erkende dat het beeld in verband kan worden gebracht met die boodschap, maar vond de poster toch te ver gaan. "50 Cent heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid, zeker tegenover jongeren", zo verklaarde een woordvoerder aan de BBC. "Jongeren zouden door de combinatie met de titel 'Get rich or die tryin'' het idee kunnen krijgen dat geweld loont."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen