Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joaquin Phoenix bezoekt Folsom Prison

Shownieuws

Acteur Joaquin Phoenix heeft een bezoek gebracht aan de Folsom State Prison. Dit is een gevangenis waar countryzanger Johnny Cash heeft opgetreden.

(Novum/AP) - Hollywood-acteur Joaquin Phoenix heeft een bezoek gebracht aan de Folsom State Prison in Californïe. Dit is een gevangenis waar countryzanger Johnny Cash een optreden gegeven heeft. Phoenix speelt Cash in de film over diens leven, 'Walk the line'. De acteur heeft hiervoor een Oscarnominatie ontvangen. In de gevangenis bekeken ongeveer vijftig gevangenen de film terwijl Phoenix en zijn gevolg een rondleiding kregen door het complex.

Cash gaf in 1968 een optreden in de tuin van de gevangenis. Het live-album dat daar werd opgenomen werd zeer populair. De zanger werd sindsdien gezien als de held van de arbeidersklasse.

Het bezoek was georganiseerd door Prison Fellowship, een groep die bijbelstudie en educatieve programma's aanbiedt. De woordvoerder van de groep, Joe Avila, denkt dat de film een goede boodschap aan de gevangenen overbrengt. "De film gaat over hoe Johnny Cash zijn leven helemaal verpestte. Hij wendde zich toen tot Jezus om hem te helpen veranderen", zei Avila.

Als Phoenix de Oscar wint op 5 maart is hij de tweede Hollywood-acteur in successie die de prijs ontvangt voor het spelen van een overleden muzikant. Vorig jaar ontving Jamie Foxx een Oscar voor zijn rol van Ray Charles in de film 'Ray'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen