Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actie 3FM bereikt 7,5 miljoen Nederlanders

Shownieuws

De actie '3FM Serious Request' van 3FM om geld in te zamelen voor kinderen in Congo heeft 7,5 miljoen Nederlanders bereikt. Er werd 2 miljoen euro opgehaald.

De actie '3FM Serious Request' van radiozender 3FM om geld in te zamelen voor kinderen in Congo heeft 7,5 miljoen Nederlanders bereikt. Dat blijkt uit een telefonische enquête van Kijk-en Luisteronderzoek van de Publieke Omroep.

In de week voor kerst luisterden 3,2 miljoen mensen naar de uitzendingen op de radio. Naar de uitzendingen op televisie keken 6,2 miljoen mensen. De website van de radiozender werd bezocht door 350 duizend mensen.

De 3FM-dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes zaten de week voor kerst zes dagen lang in een glazen huis op de Neude in Utrecht. De deejays hebben die dagen niets gegeten. Luisteraars en voorbijgangers konden bieden op platen, zendtijd en gesigneerde artikelen van artiesten en andere bekende Nederlanders.

Met de actie is ruim twee miljoen euro opgehaald. Eén miljoen euro was afkomstig van de regering. Het geld wordt door het Rode Kruis onder meer gebruikt om families te herenigen in het door een burgeroorlog geteisterde Afrikaanse land.

Het eindbedrag wordt eind januari bekendgemaakt door 3FM en het Nederlandse Rode Kruis. Momenteel komen nog steeds machtigingskaarten binnen. Een soortgelijke actie van 3FM voor Darfur bracht twee jaar geleden ruim 915 duizend euro op. Van dat geld wordt een ziekenhuis in de Sudanese regio gebouwd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen