Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Donald Trump wil geen gouverneur worden

Shownieuws

Vastgoedmagnaat en miljardair Donald Trump stelt zich niet kandidaat voor het gouverneurschap van de staat New York. Hij heeft te veel lol met andere dingen.

(Novum/AP) - Vastgoedmagnaat en miljardair Donald Trump stelt zich niet kandidaat voor het gouverneurschap van de staat New York. Amerikaanse tabloids meldden eerder dat Trump voor de Republiekeinse partij wilde meedingen naar het gouverneurschap.

Trump ontkent politieke ambities te hebben. Hij zegt 'te veel lol' te hebben met andere werkzaamheden. In 2000 speelde de miljardair met de gedachte mee te doen aan de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Trump is momenteel vooral bekend van het televisieprogramma 'The apprentice', waarin jonge ondernemers strijden om een baan in het zakenimperium van de miljardair. De winnaar krijgt behalve de baan een jaarsalaris met zes nullen.

De 59-jarige Trump is sponsor van zowel de Republikeinen als de Democraten, maar zei onlangs in de gouverneursverkiezingen vooral de Democraten te steunen. Eliot Spitzer, die zich dit jaar in New York als enige verkiesbaar stelt namens de Democraten, doet volgens Trump 'geweldig werk'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen