Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Star Wars' meest succesvolle film van 2005

Shownieuws

'Star Wars: episode III – revenge of sith' was vorig jaar de best bezochte film ter wereld. Het laatste deel in de 'Star Wars'-reeks bracht 716 miljoen euro op.

'Star Wars: episode III – revenge of sith' was vorig jaar de best bezochte film ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van het filmtijdschrift Screen International. Het laatste deel in de 'Star Wars'-reeks bracht wereldwijd ruim 716 miljoen euro op. De best bezochte film ooit in de wereldwijde boxoffice is nog steeds 'Titanic', met een opbrengst van 1,5 miljard euro.

In de zogenoemde internationale boxoffice, de lijst die de Verenigde Staten uitsluit, was 'Harry Potter and the goblet of fire' de meest succesvolle film. De verfilming van het vierde boek van J.K. Rowling was goed voor een opbrengst van meer dan zeshonderd miljoen euro. Van alle andere films die vorig jaar uitkwamen, haalde er niet één meer dan vijfhonderd miljoen euro op.

Aan het eind van vorig jaar had 'Star Wars' in de Verenigde Staten 93 miljoen euro meer opgebracht dan 'Harry Potter'. De tovenaarsleerling deed het op zijn beurt beter in Engeland. Daar haalde de film 57 miljoen euro meer op dan 'Star Wars'.

Dit jaar gaan de opnamen van de vijfde Potter-film 'Harry Potter and the order of the phoenix' van start. Volgend jaar verschijnt de film in de bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen