Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Japanse film opent Film Festival Rotterdam

Shownieuws

Internationaal Film Festival Rotterdam opent met Europese première van de film 'Heart, beating in the dark' van Nagasaki Shunichi.

Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) opent op 25 januari met de Europese première van de film 'Heart, beating in the dark' van Nagasaki Shunichi. De Japanse filmmaker is op de openingsavond aanwezig. Omdat Nagasaki is geselecteerd als Filmmaker in Focus worden er op het festival in totaal dertien films van hem vertoond. Het is voor het eerst dat er buiten Japan een retrospectief programma aan de regisseur wordt gewijd.

Festivaldirecteur Sandra den Hamer vindt 'Heart, beating in the dark' de perfecte openingsfilm voor de 35e editie van een festival waarin films als kunst centraal staan. "Het is een uitstekende en aangrijpende film en het is ook een bijzonder geslaagd statement over film en filmmaken", verklaart ze.

'Heart, beating in the dark' is een bewerking van en een vervolg op Nagasaki's gelijknamige film uit 1982 en zijn eigen 'making of'. In de 2005-verie vertelt de cineast het verhaal van een jong koppel dat op de vlucht is voor schuldeisers. Later blijkt dat de twee hun eigen kind hebben omgebracht en om die reden zijn gevlucht.

Nagasaki staat bekend om zijn provocerende en uitdagende films waarin personages door extremen worden gedreven. In de jaren zeventig maakte hij deel uit van de voorhoede van de zogenoemde '8-millimetergroep'. Sindsdien werkte hij met alle mogelijke formaten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen