Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thomas Berge jongste winnaar Zilveren Harp ooit

Shownieuws

De 15-jarige Thomas Berge is de jongste winnaar van een Zilveren Harp ooit. De Haaksbergse zanger is onder meer bekend van de hit 'Mijn luchtballon'.

De 15-jarige Thomas Berge is de jongste winnaar van een Zilveren Harp in de geschiedenis. De uit Haaksbergen afkomstige zanger is bekend van hits als 'Mijn luchtballon' en 'Jantjes gitaar', een duet met Johnny Hoes. Jerney Kaagman maakte dinsdag in het Radio 2-programma Schiffers.fm bekend dat hij de prijs heeft gewonnen.

De Limburgse muzikante Stevie Ann en het Amsterdamse hiphopduo Pete Philly & Perquisite zijn de andere winnaars van de Zilveren Harpen 2005. De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek.

In 1969 werd de prijs voor het eerst uitgereikt. Winnaars uit het verleden zijn onder anderen Ali B, Within Temptation, Kasper van Kooten en The Sheer.

Tijdens het Harpen Gala, dat op 6 februari in Bussum plaatsvindt, worden de prijzen door de winnaars in ontvangst genomen. Dan worden eveneens de Gouden Harpen 2005 uitgereikt.

Voor de Gouden Harp komen personen in aanmerking die zich tijdens hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De Gouden Harp geldt als een van de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen. De winaars worden volgende week maandag in Schiffers.fm bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen