Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Green Day legt werk neer om inspiratie op te doen

Shownieuws

Punkrockband Green Day neemt een tijdje rust. Zanger Billie Joe Armstrong zegt dat een 'stille periode' nodig is om inspiratie op te doen.

Punkrockband Green Day neemt een tijdje rust. Zanger Billie Joe Armstrong zegt in een interview met Billboard dat een 'stille periode' nodig is om inspiratie op te doen voor het volgende album. "Stilte is nodig voor nieuwe ideeën", verklaart hij.

Bassist Mike Dirnt sluit zich bij Armstrong aan. "Het is belangrijk te weten wanneer je even moet stoppen. Naar huis gaan en uitrusten. Daarna kunnen we weer nieuwe nummers gaan schrijven."

De band heeft naar eigen zeggen zijn beste jaar ooit achter de rug. Dirnt noemt de concerten in grote stadiums hoogtepunten. "Dat was iets waar we ontzettend hard voor hebben gewerkt. Het is iets waar we ongelooflijk trots op zijn."

De 'American idiot'-tournee van de band staat tiende op de lijst van topevenementen van Billboard. Green Day gaf wereldwijd 76 grote concerten en haalde daarmee ruim dertig miljoen dollar (ruim 25 miljoen euro) op.

'American idiot' kwam in 2004 uit. In de loop van vorig jaar won het album een Grammy Award voor 'beste rockalbum' en de MTV Awards voor 'beste album' en 'beste rockgroep'. Nummers als 'American idiot' en 'Boulevard of broken dreams' waren wereldwijd hits.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen