Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van Jole stopt bij 'De wereld draait door'

Shownieuws

Francisco van Jole stopt met ingang van deze week met het presenteren van het Vara-programma 'De wereld draait door'. Dat heeft de omroep bekendgemaakt.

Francisco van Jole stopt met ingang van deze week met het presenteren van het Vara-programma 'De wereld draait door'. Dit maakte de omroep maandag bekend.

Van Jole begon in oktober met de presentatie, maar kwam erachter dat 'De wereld draait door' niet echt bij hem past. "Nieuwe dingen zijn altijd lastig, maar dit bleek uiteindelijk niet mijn programma te worden. Dus ben ik, in goed overleg met de Vara, gestopt met de presentatie", aldus Van Jole.

Van Jole presenteerde 'De wereld draait door' twee dagen per week. Matthijs van Nieuwkerk nam de overgebleven drie dagen voor zijn rekening. Van Nieuwkerk presenteert het programma deze week elke keer. Vanaf maandag neemt Vara-radiomaakster en cabaretière Claudia de Breij één dag van hem over.

Van Jole blijft wel aan het werk bij het Vara-programma 'De leugen regeert', waar hij het medianieuws wekelijks van commentaar voorziet. Ook blijft hij actief voor het Vara-programma 'Nieuwslicht'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen