Kies je favoriete radiostation

Dossiers

SBS koopt radiozender Yorin FM

Shownieuws

SBS Broadcasting heeft de radiozender Yorin FM gekocht. Voor de luisteraars verandert er door de overname niets, melden beide partijen.

SBS Broadcasting heeft de radiozender Yorin FM gekocht. De omroep heeft woensdag de koopovereenkomst met RTL Nederland getekend. Voor de luisteraars verandert er door de overname niets, melden beide partijen.

De komende dagen vinden gesprekken plaats met de dj's en andere werknemers van de radiozender. "In principe willen we zo veel mogelijk mensen mee laten gaan naar SBS", vertelt woordvoerder Kim Koppenol van RTL. "We moeten daarover nog wel afspraken maken. Bijvoorbeeld kijken wat de wensen van de dj's zijn."

De programmering van de zender blijft vooralsnog overeind, zegt Patrick Tillieux, voorzitter van de Raad van Bestuur van SBS. "Het belangrijkste is dat de zender en de medewerkers een plek binnen de organisatie van SBS krijgen. Natuurlijk gaan we daarna werken aan de verdere versterking en verbetering van de zender." Tillieux is 'zeer verheugd' met de overname. "Deze aankoop versterkt de positie van SBS als mediabedrijf."

Rob Stenders nam woensdag met zijn programma 'Stenders vroeg op' een voorschot op de overname. Hij maakte zijn uitzending vanuit een vrachtwagen op de parkeerplaats van het SBS-gebouw.

SBS Broadcasting verzorgt uitzendingen voor SBS 6, Veronica en Net 5 en geeft onder meer het tijdschrift Veronica Magazine uit. Op Yorin FM zijn onder anderen de dj's Robert Jensen, Rob Stenders en Henk Westbroek te horen.

RTL Nederland overwoog al langer om Yorin FM te verkopen. Het mediaconcern verwierf drie jaar geleden tijdens de frequentieveiling twee FM-pakketten. Behalve Yorin FM exploiteert RTL de radiozender RTL FM. Met dat station wil RTL doorgaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen