Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Superman meest beroemde stripheld aller tijden'

Shownieuws

Superman is onbetwistbaar de meest herkenbare en beroemdste stripheld aller tijden, vinden filmkenners. 'Superman returns' gaat deze zomer draaien.

Superman is de meest herkenbare en beroemdste stripheld aller tijden. Dat meldt de Amerikaanse filmsite Darkhorizons. Volgens de site wordt Batman gezien als stoer en realistisch en brengt Spiderman van de drie actiehelden in de Amerikaanse bioscopen het meeste geld op. De filmkenners van Darkhorizons denken dat 'Superman returns' dit jaar een van de grote filmhits wordt.

In 'Superman returns', waarin de held voor het eerst in twintig jaar op het witte doek is te zien, keert de beroemdheid terug naar Metropolis. Superman heeft een gebroken hart en moet nog altijd uitkijken voor vijanden die hem willen uitschakelen. Zijn grote liefde Lois Lane lijkt haar leven te hebben voortgezet zonder de actieheld.

De relatief onbekende acteur Brandon Routh treedt in de voetsporen van Christopher Reeves, volgens sommigen de enige echte 'man van staal'. Geen gemakkelijke klus, denken de filmkenners. Daarnaast zorgen Kate Bosworth in de rol van Lois Lane en de ambitieuze styling van de film naar verwachting voor controverse. Fans van de eerdere Superman-films zouden te veel gehecht zijn de originele versies.

'Superman returns' gaat in augustus in Nederland in première. De film is geregisseerd door 'The usual suspects' en 'X-men'-regisseur Bryan Singer. Kevin Spacey speelt de rol van Lex Luthor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen