Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Narnia' best bezocht in nieuwjaarsweekeinde

Shownieuws

'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' was dit weekeinde de best bezochte film in Nederland, met een opbrengst van 540 duizend euro.

'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' was dit weekeinde de best bezochte film in Nederland, met een opbrengst van 540 duizend euro. De avonturenfilm wordt gevolgd door 'Harry Potter and the goblet of fire' die in zijn zesde week goed was voor een opbrengst van bijna vierhonderdduizend euro. 'Narnia' heeft in twee weken ruim twee miljoen euro opgebracht in Nederland; de vierde Harry Potter-verfilming zo'n acht miljoen.

De eerste Nederlandse productie in de lijst van de twintig best bezochte films is 'Plop en het vioolavontuur'. De kinderfilm, met Frans Bauer in de rol van kabouter Amadeus, staat op de vierde plek in de lijst. 'De griezelbus' staat op zes. De film werd maandag onderscheiden met een Gouden Film omdat er meer dan honderdduizend bezoekers voor naar de bioscoop kwamen.

Peter Jacksons 'King Kong' was dit weekeinde goed voor een derde plek in de boxoffice. Het avontuur van de reuzenaap trok in drie weken ruim 250 duizend bioscoopbezoekers. De film is daarmee goed voor een Nederlandse totaalopbrengst van 2,4 miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen