Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'De griezelbus' bekroond met Gouden Film

Shownieuws

De familiefilm 'De griezelbus' is bekroond met de Gouden Film. De film wist meer dan honderdduizend bezoekers naar de bioscoop te trekken.

De familiefilm 'De griezelbus' is bekroond met de Gouden Film. Dat maakt het Nederlands Film Festival maandag bekend. De film, naar een boek van Paul van Loon, krijgt de onderscheiding omdat er meer dan honderdduizend bezoekers op af kwamen. Regisseur Pieter Kuijpers won eerder verschillende prijzen voor 'Van God los', waaronder een Gouden Kalf voor beste regie.

'De griezelbus' gaat over de 11-jarige Onnoval, die een buitenbeentje is op school. Ferluci, de slechterik in de film, ontfutselt hem een verhaal dat hij in een kwade bui geschreven heeft en waarin het slecht afloopt met de pestkop van zijn klas. Als Ferluci het verhaal werkelijkheid laat worden moet Onnoval zijn klasgenootjes redden.

De hoofdrollen in 'De griezelbus' worden gespeeld door Angela Schijf en Willem Nijholt. De film, die op 7 december in première ging, is nog steeds te zien in 114 bioscopen in heel Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen