Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tweede boek over Peter Pan gereed

Shownieuws

Het wereldberoemde boek 'Peter Pan' van J. M. Barrie krijgt een vervolg. 'Peter Pan in Scarlet' van Geraldine McCaughrean komt in oktober uit.

(Novum/AP) - Het wereldberoemde boek 'Peter Pan' van J. M. Barrie krijgt een vervolg. Het boek, dat in oktober verschijnt, krijgt de titel 'Peter Pan in Scarlet'. Schrijfster Geraldine McCaughrean belooft 'veel avontuur, dramatische spanning en al het gevaar dat de lezers aankunnen'.

Een Brits kinderziekenhuis bezit de rechten op het originele werk van de in de 1937 overleden schrijver Sir James Matthew Barrie. Na een lange, wereldwijde, zoektocht is het nu aan McCaughrean toevertrouwd een tweede deel te schrijven over de avonturen van Peter Pan, Tinkerbell en Kapitein Haak in 'Neverland'. Haar manuscript is onlangs afgerond en goedgekeurd door het ziekenhuis. "Neverland was een geweldige plaats om een jaar te door te brengen", zegt McCaughrean.

Barrie liet de rechten op zijn verhaal in zijn testament na aan het kinderziekenhuis. De opbrengsten van dit nieuwe boek worden gedeeld tussen de auteur en het ziekenhuis. "Het geschenk van Peter Pan was het meest genereuze cadeau dat Barrie ons kon geven", laat het ziekenhuis weten. "We zijn blij dat het boek van Geraldine de essentie van zijn creatie weet te raken. Dankzij 'Peter Pan in Scarlet' profiteren we nog jaren van de erfenis van Barrie."

Geraldine McCaughrean heeft ongeveer 130 boeken geschreven en daarmee verschillende prijzen gewonnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen