Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Kung fu hustle' beste film bij Aziatische Awards

Shownieuws

'Kung fu hustle' heeft de prijs voor beste film gewonnen bij de Asian Excellence Awards. De awardshow eerde Aziaten die bijzondere dingen hebben bereikt.

(Novum/AP) - 'Kung fu hustle' heeft donderdag de prijs voor beste film gewonnen bij de Asian Excellence Awards. De awardshow in het Wiltern Theater in Hollywood eerde Aziaten die bijzondere dingen hebben bereikt in kunst of entertainment, en mensen die helpen de Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap op de kaart te zetten. Zo waren er speciale prijzen voor actrice Lucy Liu en voor schrijver en Kill Bill-regisseur Quentin Tarantino.

De comedy 'Kung fu hustle' uit 2004 gaat over Shanghai in de jaren '40, waar een wannabe-gangster zich bij de beruchte 'Axe gang' wil aansluiten. De film is geregisseerd door de 43-jarige Stephen Chow, die ook de hoofdrol voor zijn rekening nam. Voor die rol ontving hij donderdag de prijs voor beste filmrol.

De prijs voor beste vrouwelijke rol in een televisieserie ging naar Yunjin Kim, voor haar aandeel in de Amerikaanse serie 'Lost'. Haar collega bij 'Lost' Daniel Dae Kim kreeg de award voor beste mannelijke rol in een televisieserie.

Regisseur Ismail Merchant ontving een prijs voor zijn gehele oeuvre. Merchant regisseerde onder meer de films 'Howards end' en 'The remains of the day'. Hij overleed vorig jaar op 70-jarige leeftijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen