Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arie Boomsma ingelijfd door EO

Shownieuws

Arie Boomsma gaat het EO-programma 'Een betere buurt' presenteren. In de serie worden jongeren gevolgd die projecten moeten verzinnen om de buurt te verbeteren.

Voormalig Yorin-omroeper Arie Boomsma gaat het EO-programma 'Een betere buurt' presenteren. In de elfdelige serie wordt een groep net afgestudeerde jongeren gevolgd die projecten moeten verzinnen om de buurt te verbeteren. De projecten worden beoordeeld door de buurtbewoners.

De jongeren wonen tijdens de opnamen tijdelijk in een woning in de Mijnkintbuurt, een achterstandswijk in Rotterdam. De format heeft iets weg van een realityserie, maar de deelnemers worden niet 24 uur per dag door een camera gevolgd. Wel hoopt Boomsma dat de kijkers wat 'gezond conflict en competitie' te zien krijgen. Volgens de presentator moet dat wel lukken. De deelnemers hebben allemaal een andere achtergrond. Ze hebben verschillende geloofsovertuigingen en komen uit verschillende milieus.

Religie ligt er volgens Boomsma in de EO-serie niet heel erg dik bovenop. "Het geloof wordt in praktijk gebracht vanuit overtuiging en niet zozeer in verbale vorm", zegt hij tegen Novum Nieuws. De woensdag 32 jaar geworden Boomsma heeft er zin in om het programma te presenteren. "Ik heb altijd gezegd dat ik alleen nog iets ga presenteren als ik er helemaal achter sta, vanuit overtuiging en passie. Zeker passie vind ik hierin terug."

Arie Boomsma werd bekend door zijn werk als omroeper bij Yorin. Ook was hij te zien in verschillende televisieprogramma's als Wannahaves en BNN presenteert Avro's Sterrenslag. Samen met zijn vader, dominee Pieter Boomsma, schreef hij het boek 'De bijbel? Wat vind jij?' en in december organiseerde hij het evenement D:sign, een platform voor jonge ontwerpers.

'Een betere buurt' is vanaf 17 maart te zien op Nederland 1. Het is de bedoeling de projecten door te laten lopen als het programma is afgelopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen