Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Faillissement dreigt voor Arie Ribbens

Shownieuws

Arie Ribbens dreigt door extra aanslagen van de Belastingdienst failliet te gaan. De 68-jarige Brabantse zanger wordt gesommeerd vijftigduizend euro te betalen.

Arie Ribbens dreigt door extra aanslagen van de Belastingdienst failliet te gaan. De 68-jarige Brabantse zanger wordt gesommeerd vijftigduizend euro te betalen. "Hier ben ik echt ziek van en ik zal het aanvechten", zegt hij vrijdag in de Telegraaf.

Arie Ribbens ontving de aanslagen ongeveer een half jaar geleden. Eerst over 1999, een dag later over 2000 en weer later over 2001. De naheffingen hebben onder meer te maken met de kilometerstanden die hij heeft opgegeven. De Belastingdienst heeft die vergeleken met de kilometerstanden die zijn garage heeft genoteerd. "Maar de garage heeft een vergissing begaan", zegt Ribbens in het ochtendblad.

De zanger wordt er ook van beschuldigd zijn caravan met zwart geld te hebben betaald. Ribbens vertelt in de krant dat zijn caravan door zijn vrouw is gekocht. Hij geeft wel toe dat hij op een jaarlijkse fanclubdag cadeaus heeft gekregen. "Een paar flessen drank. En een paar bossen bloemen. Had ik op moeten geven." Hij heeft een advocaat in de arm genomen en een bezwaarschrift ingediend. "Ik vecht door tot het bittere eind. En als ik onverhoopt toch verlies, dan blijf ik doorwerken tot mijn 90e."

Ribbens is bekend van de nummers 'Brabantse nachten zijn lang', 'Polonaise hollandaise' en 'Polonaise achteruit'. De carnavalsnummers bezorgde hem de bijnaam 'godfather of the polonaise'. Zondag komt zijn nieuwste cd 'Achtermekaar achtermekaar' uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen