Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Soullegende Wilson Pickett overleden

Shownieuws

Soullegende Wilson Pickett is op 64-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn management bekendgemaakt. De zanger overleed aan een hartaanval.

(Novum/AP) - Soullegende Wilson Pickett is donderdag op 64-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn management bekendgemaakt. De zanger overleed aan de gevolgen van een hartaanval. Pickett kampte het afgelopen jaar met zware gezondheidsproblemen. Hij laat zes kinderen na.

De in Alabama geboren zanger behoorde met Otis Redding en Aretha Franklin tot de grote soulsterren uit de jaren '60 met commercieel succes. Hij leerde het zingen in de kerk en werd opgemerkt toen hij naar Detroit verhuisde en zich aansloot bij de groep The Falcons. Met deze groep scoorde hij in 1962 de hits 'I found a love' en en 'If you need me'. Laatstgenoemde werd later ook door The Rolling Stones gecovered.

De zanger ging in 1963 solo en tekende een contract bij het legendarische soullabel Atlantic Records. Daar scoorde hij drie jaar later zijn meest bekende hits 'Mustang Sally' en 'In the midnight hour'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen