Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Legendarische Elvis-studio in Nashville gesloopt

Shownieuws

De RCA-studio in Nashville, waar Elvis Presly nummers als 'Heartbreak Hotel' opnam, wordt gesloopt. Fans vinden de sloop 'hartverscheurend'.

(Novum/AP) - De RCA-studio in Nashville, waar Elvis Presly nummers als 'Heartbreak Hotel' opnam, wordt gesloopt. Fans vinden de sloop 'hartverscheurend'.

De studio aan McGavock Street in Nashville werd in 1999 gekocht door autoverkoper Lee Beaman. Hij wil er nu een parkeergarage neerzetten om meer parkeergelegenheid te creëren voor klanten van zijn nabijgelegen autohandel.

"Ik ben erg verdrietig dat het complex wordt gesloopt", zegt Gordon Stoker die van 1956 tot 1968 lid was van Elvis' achtergrondkoor The Jordanaires. "Sommige mooie dingen blijven helaas niet altijd bewaard."

De studio werd door platenmaatschappij RCA vooral in de jaren '50 veel gebruikt. Het is niet de meest beroemde studio in Nashville, maar er werden wel veel hits in opgenomen. Elvis nam er onder meer in januari 1956 'Heartbreak Hotel' en de Ray Charles-cover 'I got a woman' op. Ook Roy Orbison, Dolly Parton, Chet Atkins en The Everly Brothers namen in de studio nummers op. De studio groeide hierdoor uit tot een populaire toeristische attractie in Nashville.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen