Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zestig uur dienstverlening voor Ms. Dynamite

Shownieuws

Ms. Dynamite moet zestig uur dienstverlening verrichten en een boete van 1094 euro betalen voor het slaan van een politieagente. Dat heeft de rechter bepaald.

(Novum/AP) - Ms. Dynamite moet zestig uur dienstverlening verrichten en een boete van 1094 euro betalen voor het slaan van een politieagente. Dat heeft een rechtbank in Londen bepaald. De 24-jarige hiphopster, die eigenlijk Niomi McLean-Daley heet, sloeg begin januari voor de deur van de Paragon Lounge in de Londense wijk West End de agente in het gezicht. Ze werd daarop aangehouden voor mishandeling. De 24-jarige zangeres bekende later schuld voor de rechtbank.

Volgens haar advocaat vond het incident plaats nadat Ms. Dynamite en haar jongere zus racistisch waren bejegend in de nachtclub. Toen ze door de agente werd aangesproken omdat ze tegen de deur van de nachtclub had geschopt, zou de zangeres in haar woede naar de diender hebben uitgehaald. "Ze heeft de agent niet bewust geslagen. Dit was duidelijk een vlaag van verstandsverbijstering", zei de advocaat.

Volgens de politie heeft Ms. Dynamite de agente geslagen terwijl deze haar probeerde te kalmeren. Ook zou de zangeres buiten zinnen zijn geweest toen de politie tijdens de arrestatie haar sieraden probeerde af te doen. "Ze bleef maar schreeuwen en vloeken", verklaarde de openbaar aanklager. "Ook vond er een kleine worsteling plaats."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen