Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ceremonie bij graf Edgar Allan Poe bijna verstoord

Shownieuws

Het mysterieuze eerbetoon van een man aan het graf van Edgar Allan Poe is bijna verstoord. De man eerde voor de 57e keer op rij de geboortedag van de dichter.

(Novum/AP) - Het mysterieuze eerbetoon van een man aan het graf van Edgar Allan Poe is donderdag bijna verstoord door 25 nieuwsgierigen. De man herdacht voor de 57e keer op rij de geboortedag van de op 7 oktober 1849 in het Amerikaanse Baltimore overleden Amerikaanse schrijver. Hij plaatste traditiegetrouw rozen en een fles cognac bij het graf.

Jeff Jerome, beheerder van het Edgar Allen Poe-museum, zegt dat hij de belangstellenden van de begraafplaats moest jagen. "Mensen klommen over de muur en renden over de grafzerken. Ze stuurden de ceremonie bijna in de war." Jerome zegt de mysterieuze man in 1976 eenmaal te hebben gezien. Hij wil niet verklappen hoe de man er uitziet en waarom hij elk jaar naar het graf komt. "Het is zo'n mooi eerbetoon. Waarom zouden mensen dit verstoren, alleen maar om te weten hoe iemand er uitziet?"

Jerome verklaarde eerder dat de mysterieuze persoon in 1993 een briefje achter op het graf van de dichter had achtergelaten, waarop stond dat hij 'het stokje door zou geven'. De man zou in 1998 zijn overleden en nu door zijn zonen zijn opgevolgd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen