Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twarres was heftig voor Mirjam Timmer

Shownieuws

Mirjam Timmer heeft haar tijd bij de Friese band als heftig ervaren. Nadat de band er in 2004 mee stopte, heeft ze daarom eerst wat tijd genomen voor zichzelf.

Voormalig Twarres-zangeres Mirjam Timmer heeft haar tijd bij de Friese band als heftig ervaren. Nadat de band er in 2004 mee stopte, heeft ze daarom eerst wat tijd genomen voor zichzelf. "In het begin dacht ik: lekker, vakantie. Maar na een tijdje dacht ik: het mag wel weer gebeuren", zegt de zangeres tegen Novum Nieuws.

Timmer bracht deze maand onder haar artiestennaam MIR haar eerste solosingle 'Face to face' uit en in mei volgt naar verwachting haar eerste soloalbum. De meeste nummers op het album zijn gemaakt in samenwerking met John Themis, die eerder nummers schreef voor artiesten als Dido en de Sugababes. Volgens Timmer heeft de muziek op de soloplaat wel iets weg van de muziek die ze met Twarres maakte.

Timmer heeft nog even getwijfeld over de artiestennaam die ze wilde gebruiken. Uiteindelijk is het MIR geworden, naar het Russische ruimtestation. "Het betekent 'vrede' en 'wereld'. Dat komt goed uit, want ik wil het allebei."

Twarres scoorde hits met nummers als 'Wêr bisto' en 'She couldn't laugh'. Timmer en de mannelijke helft van het duo, Johan van der Veen, zien elkaar nog regelmatig. "Ik ga dan bij hem langs en dan spelen we spelletjes."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen