Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Witherspoon droeg oude jurk bij Golden Globes

Shownieuws

De jurk van Chanel die Reese Witherspoon droeg tijdens de uitreiking van de Golden Globes was al eens gedragen door een collega.

Witherspoon droeg oude jurk bij Golden Globes

De jurk die actrice Reese Witherspoon droeg tijdens de uitreiking van de Golden Globe Awards was al eens gedragen door een collega. De actrice droeg maandagavond een creatie van Chanel in wit en zilver die haar lovende kritieken in de media opleverde. Tot bekend werd dat de jurk eerder om het lijf van een ster was gezien. Het bleek dat de jurk in 2003 al eens was uitgeleend aan collega-actrice Kirsten Dunst, die erin gehuld ging tijdens een afterparty van de Golden Globe Awards.

De publiciteitsagent van Witherspoon, Nancy Ryder, is niet blij met de kritiek en ze meent dat het Franse modehuis een fout heeft gemaakt. "Er werd gezegd dat de jurk vintage was. Dat is niet zo", zegt ze in de Britse krant The Sun. Ryder dreigt nu haar andere stokpaardjes, actrices Renée Zellweger en Jennifer Lopez, nooit meer in ontwerpen van Chanel te laten hullen.

Een fout als deze wordt in Hollywood gezien als modeflater. Het betrof een oude en geen vintagejurk en ook nog eens een creatie die al eens door een andere actrice is gedragen. Het is voor modehuizen gebruikelijk om bij prijsuitreikingen en evenementen die veel media trekken kleding uit te lenen aan acteurs en actrices. Op deze manier genereert een modehuis extra publiciteit.

De 29-jarige Witherspoon nam aan het einde van de avond een Golden Globe mee naar huis voor haar hoofdrol in 'Walk the line', een biografie over Johnny Cash.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen