Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nummers Kelly Clarkson toch in 'American idol'

Shownieuws

Oud-winnares Kelly Clarkson van 'American idol' geeft toestemming om haar nummers te gebruiken in het gelijknamige programma. Bericht werd dat ze dat weigerde.

(Novum/AP) - Oud-winnares Kelly Clarkson van 'American idol' geeft toestemming om haar nummers te gebruiken in de nieuwe versie van het gelijknamige programma. Tot nu toe werd door Amerikaanse media bericht dat Clarkson, die de talentenjacht in 2002 won, niet wilde dat deelnemers aan het programma haar nummers zongen.

De zangeres kreeg veel kritiek toen naar buiten kwam dat ze geen toestemming wilde geven. "Ik denk dat ze door de show te negeren ook het publiek negeert dat ervoor heeft gezorgd dat ze zo'n succes heeft", zei jurylid Simon Cowell. Een woordvoerder van Clarksons platenmaatschappij Sony BMG zei er wel degelijk wordt onderhandeld over het gebruik van de nummers.

Het tijdschrift People meldt dat Clarkson zelf de strijd om haar nummers ontkent. Volgens de woordvoerder van de zangeres was Clarkson blij toen ze een van haar nummers in het programma voorbij hoorde komen. "Wat haar betreft is er geen conflict", zegt de woordvoerder. "Ze is altijd van plan geweest toestemming te geven en ze zal dat ook doen als het wordt gevraagd, mits het een redelijk verzoek is."

Clarkson scoorde onder meer hits met de nummers 'Miss independent', 'Since u been gone' en 'Behind these hazel eyes'. Momenteel staat ze in Nederland in de topvijf met het nummer 'Because of you'. De zangeres is genomineerd voor twee Grammy-awards, die voor de beste vrouwelijke artiest en die voor het beste popalbum.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen