Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The constant gardener' grootste kanshebber op Bafta

Shownieuws

'The constant gardener' heeft tien nominaties voor een Bafta Award in de wacht gesleept. Brokeback mountain' is negen keer genomineerd voor de Britse filmprijs.

'The constant gardener' heeft tien nominaties voor een Bafta Award in de wacht gesleept. Dat maakte de British Academy of Film and Television Arts (Bafta) woensdag bekend. De Bafta's zijn de belangrijkste Britse filmprijzen. 'Brokeback mountain', de film die maandag vier Golden Globe Awards won, is negen keer genomineerd.

'The constant gardener' van regisseur Fernando Meirelles is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John le Carré. Rachel Weisz speelt een activiste die in Kenia wordt vermoord. Haar man, gespeeld door Ralph Fiennes, gaat op zoek naar de moordenaars.

'Brokeback mountain' gaat over twee cowboys die verliefd op elkaar worden terwijl ze getrouwd zijn. Beide cowboys, Heath Ledger en Jake Gyllenhaal, kregen een Bafta-nominatie voor hun rol. Ook Weisz en Fiennes mogen hopen op de filmprijs.

De films zijn daarnaast onder meer genomineerd in de categorieën 'beste film' en 'beste regie'. In de categorie 'beste film' zijn ook 'Capote', 'Good night, and good luck' en 'Crash' genomineerd.

De uitreiking van de Bafta's vindt op 19 februari plaats in Londen. Evenals de Golden Globe Awards worden de Bafta's gezien als een graadmeter voor de Oscars.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen