Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pop- en urbanmuziek populair onder meisjes

Shownieuws

Pop- en urbanmuziek is populair onder meisjes. Jongens interesseren zich meer voor dansmuziek. Dit blijkt uit een onderzoek van MTV, Qrius en de UvA.

Pop- en urbanmuziek is populair onder meisjes en vrouwen. Jongens en mannen interesseren zich meer voor dansmuziek. Dit blijkt uit een onderzoek van MTV Networks, onderzoeksbureau Qrius en de Universiteit van Amsterdam dat dinsdag verscheen. Opvallend is dat rockmuziek bij het vrouwelijke geslacht populairder is geworden, terwijl de voorkeur voor rock onder mannen veel minder is geworden.

Jongeren blijken al van jongs af aan een gedetailleerde kennis van verschillende muziekgenres te hebben. Deze genres worden door hen onderscheiden in de hoofdstromen pop, rock, urban en dance. Klassieke muziek wordt genoemd als een aparte stijl. De muzieksmaak van jongeren is verrassend stabiel en is nauwelijks aan verandering onderhevig.

Het onderzoek werd gehouden onder ongeveer achthonderd jongeren tussen de 13 en de 29 jaar, gedurende een periode van 2,5 jaar. Ze werden vijf keer ondervraagd over hun muzieksmaak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen