Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Patricia Paay aangevallen door marsmannetjes

Shownieuws

Patricia Paay en Peter Koelewijn zijn na 27 jaar weer in de Nederlandse versie van het hoorspel 'War of the worlds' op de radio te horen.

Patricia Paay en Peter Koelewijn zijn na 27 jaar weer in de Nederlandse versie van het hoorspel 'War of the worlds' op de radio te horen. Willem Duyn heeft in 1978 ook meegewerkt aan deze versie en is volgende week vrijdag eveneens te horen op de Nederlandse radio.

Het hoorspel, naar het origineel van Orson Welles, wordt uitgezonden naar aanleiding van de dvd-release van de film 'War of the worlds', met Tom Cruise.

Het verhaal van 'War of the worlds' is in 1898 geschreven door Wells. Het hoorspel, dat in 1938 in Amerika werd uitgezonden, speelt in op de angst van de mensheid voor een aanval van buitenaardse wezens. Welles maakte een muziekprogramma dat door steeds meer nieuwsberichten werd onderbroken.

Luisteraars dachten naar een echt radioprogramma te luisteren en geloofden dat New Jersey echt door marsmannetjes werd aangevallen. Paniek brak uit in Amerika en dit werd de volgende dag voorpaginanieuws over de hele wereld.

Radio Veronica zendt de Nederlandse bewerking van het hoorspel op 18 november uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen