Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rowwen Hèze treedt op voor basisschooljeugd

Shownieuws

Rowwen Hèze geeft vrijdag een optreden voor ruim drieduizend kinderen van basisscholen uit Limburg. De Limburgse band viert dit jaar het 20-jarige jubileum.

Rowwen Hèze geeft vrijdag een optreden voor ruim drieduizend kinderen van basisscholen uit Limburg. De Limburgse band viert dit jaar het 20-jarige jubileum en dit wordt gevierd met een concert speciaal voor kinderen en drie uitverkochte concerten.

De band wil kinderen ook eens de kans geven om naar een concert van Rowwen Hèze te gaan zonder dat 'ze onder de voet worden gelopen'. "We krijgen vaker het verzoek van basisscholen om eens langs te komen voor een optreden", zegt bandlid Theo Joosten. "En omdat op vrijdagmiddag toch al alles klaar staat, de instrumenten en het podium, is dit een ideale gelegenheid om de kinderen van de groepen zeven en acht eens uit te nodigen."

Ter ere van het jubileum verschijnt van de band uit het Limburgse plaatsje America het album 'Kilomeaters', met het beste van twintig jaar Rowwen Hèze. Het album wordt maandag uitgebracht. De nummers van het album zijn gekozen door het publiek. Via de website kon worden gekozen uit meer dan tweehonderd nummers van het bestaande repertoire.

Rowwen Hèze-fans hebben het nummer 'De Peel in brand' verkozen tot mooiste lied van de band in de afgelopen twintig jaar. Als eerbetoon aan de fans heeft de band het nummer opnieuw opgenomen en dat ligt sinds maandag in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen