Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Birgit onvangt nieuwe album uit handen van Katja

Shownieuws

Birgit Schuurman heeft maandag het eerste exemplaar van haar nieuwe cd 'Sticky tales' ontvangen uit handen van haar zus Katja.

Birgit Schuurman heeft maandag het eerste exemplaar van haar nieuwe album 'Sticky tales' ontvangen uit handen van haar zus Katja. "Ik ben ongelofelijk trots op mijn zusje", zegt Katja. "Haar geheim is dat ze stoer is, humor heeft en heel veel doorzettingsvermogen. Daarnaast is ze heel sterk op het toneel."

De presentatie van het nieuwe album vond plaats in club Panama in Amsterdam. Birgit zong tijdens haar mini-concert onder meer het nummer 'Tsunami'. "Na de gebeurtenis van vorig jaar rond Thailand wist ik niet zo goed of ik deze titel kon gebruiken", zegt de 28-jarige zangeres. "De titel is wel erg toepasselijk voor het nummer, de emotie giert door je aderen."

De eerste single 'Hardrocking diva' heeft een dubbele a-kant. Het nummer wordt zowel in het Engels als in het Chinees uitgebracht. Birgit heeft wel Chinees bloed, maar spreekt de taal zelf nauwelijks. Producent Jeroen den Hengst is sinoloog en heeft het lied vertaald. "Ik heb het nummer puur fonetisch geleerd", vertelt Birgit aan Novum Nieuws. "Ik voel wel wat ik zing, bij elke zin vraag ik wat het betekent en het nummer is zin voor zin opgenomen."

Het thema van de avond was gelijk aan de naam van het album, namelijk 'sticky'. "Wat het precies betekent weet ik eigenlijk ook niet", zegt Birgit. "Het is een 'state of mind'. Het is een persoon die in het oog springt en geen grijze muis is."

'Sticky Tales' is geheel in eigen beheer uitgebracht onder het label BirgitMusic. "Bij een groot label wordt alles voor je betaald, maar als je iets in eigen beheer uitbrengt moet je alles zelf doen", zegt de zangeres. "Ik heb voor dit album allerlei mensen weten te mobiliseren om mee te werken voor niets of heel weinig geld."

Het album 'Sticky Tales' ligt vanaf half november in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen