Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Willem Nijholt verdient een eigen boek'

Shownieuws

Agnès van Oeveren vindt dat Willem Nijholt een eigen boek verdient. Dit vertelt ze na afloop van de presentatie van haar eerste boek 'Musicalsterren backstage'.

(Novum) – Willem Nijholt moet een eigen boek krijgen. Dat zei schrijfster Agnès van Oeveren maandagavond na afloop van de presentatie van haar eerste boek 'Musicalsterren backstage'. Koos Postuma overhandigde aan Nijholt het eerste exemplaar van het boek, waarin tien musicalsterren vertellen over hun successen, tegenvallers, dromen en de weg naar de top.

De 71-jarige musicalster staat zelf niet in het boek. "Willem verdient een eigen boek”, zegt Van Oeveren tegen Novum Nieuws. “Ik wil daar heel graag aan meewerken, maar zelf schrijven? Nee, daarvoor is een echt zwaargewicht onder de schrijvers nodig."

De reden dat Nijholt het eerste exemplaar kreeg, is omdat hij door musicalsterren wordt gezien als 'The Godfather' van het theater. Van Oeveren is het hiermee eens en vult aan: "Willem werd bijna door iedereen in het boek genoemd. Hij is een soort rode draad", vertelt zij. "Alle musicalsterren zien hem toch als het grote voorbeeld."

Nijholt zelf heeft met name voor Stanley Burleson grote bewondering. "Ik zie door de schijnbaar achteloze performance de verworven bekwaamheid door jarenlange training. En als gevolg daarvan de perfect ontwikkelde techniek waarmee een vakman zijn veelzijdigheid kan laten glanzen", schrijft Nijholt in het boek bij het verhaal van Burleson. Volgens hem bezit Stanley 'de magie van de echte groten in dit vak'.

Behalve over Burleson zijn in het boek van Van Oeveren verhalen te lezen over sterren uit de musicalwereld als Simone Kleinsma, Chantal Janzen, Pia Douwes, Vera Mann, Carolina Dijkhuizen en Jon van Eerd. De portretten worden aangevuld met de favoriete recepten van de sterren van de hand van kokkin Jacqueline Arnold. Speciaal voor dit boek maakte popfotograaf Kees Tabak portretfoto's van de artiesten.

De musicalsterren waren geen onbekenden van Agnès van Oeveren. Veertien jaar was zij werkzaam voor Joop van den Ende en werkte ze samen met verscheidene artiesten. Koos Postuma was haar nestor tijdens het schrijven van het boek. Hij gaf haar adviezen en las haar teksten. "Ja, ik heb in de vorm van Koos alle hulptroepen erbij gehaald om het boek te schrijven", zegt de schrijfster.

Schrijven heeft er bij Agnès van jongs af ingezeten."Ik heb altijd al geschreven. Uit een soort van keuzetest bleek vroeger al dat schrijven iets voor mij was", verklaart ze. "En ik schreef ook hele leuke opstellen op school."

De presentatie, die plaatsvond in een theatercafé in Amsterdam, werd bezocht door grootheden uit de theaterwereld, onder wie Anne-Will Blankers, André van Duin en Annemieke Ruyten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen