Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse actrice Sheree North overleden

Shownieuws

De Amerikaanse actrice Sheree North, die de moeder van Kramer speelde in 'Seinfeld', is op 72-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles overleden.

De Amerikaanse actrice Sheree North, die de moeder van Kramer speelde in de sitcom 'Seinfeld', is op 72-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles overleden. Dat heeft haar dochter maandag bekendgemaakt.

Enkele films waarin North speelde zijn onder meer 'The outfit' met Robert Duvall (1973), 'The shootist' met John Wayne (1976) en 'Defenseless' (1991) met Barbara Hershey en Sam Shepard. De meeste faam verwierf North met haar optredens in tv-shows, zoals in 'Marcus Welby', 'M.D.', 'Archie Bunker's place' en 'The Mary Tyler Moore show'.

North begon haar lange carrière als stand-in voor de onbetrouwbare Marilyn Monroe. In de film 'How to be very, very popular' uit 1955 verving ze Monroe daadwerkelijk. Haar doorbraak kwam met de Broadway-musical 'Hazel Flagg'. Voor deze rol won ze een Theatre World Award. Ook speelde ze in 1954 in 'Living it up', de filmversie van de musical. Hetzelfde jaar beleefde ze haar definitieve doorbraak met een optreden in de eerste aflevering van 'The Bing Crosby show'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen