Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dany Lademacher maakt muziekscore 'Wild romance'

Shownieuws

Dany Lademacher, voormalig gitarist van de band Wild Romance, gaat de muziekscore verzorgen voor de gelijknamige film over het leven van Herman Brood.

Dany Lademacher, voormalig gitarist van de band Wild Romance, gaat de muziekscore verzorgen voor de gelijknamige film over het leven van Herman Brood. Lademacher, die wordt gezien als het grote muzikale talent achter Brood, is verantwoordelijk voor hits als 'Saturday night' en 'Never be clever'. Een woordvoerder van Independent Film, die de film produceert, vertelt dat Lademacher is benaderd omdat hij het meeste 'Brood-gevoel' heeft.

Lademacher was van 1977 tot 1981 gitarist van 'Herman Brood & his Wild Romance'. "En dat is ook de periode waar het in de film het meest om gaat", zegt de woordvoerder van Independent. De film beslaat de eerste vijf jaar van de carrière van Brood als 'rock 'n roll junkie'. "De originele muziek van Herman wordt dan ook gewoon gebruikt. Dany is verantwoordelijk voor de muzikale stukken daartussen. Hij heeft daarin de vrije hand maar overlegt natuurlijk wel met ons."

De opnames van 'Wild romance' zijn momenteel in volle gang. Daniël Boissevain speelt Brood en Marcel Hensema zijn manager, Koos van Dijk. Ook Lademacher is in de film te zien, hij wordt gespeeld door Maarten Rischen. De regie is in handen van Jean van de Velde. Volgend jaar november gaat 'Wild romance' draaien in de bioscoop. Het is dan precies vijf jaar geleden dat Brood overleed. Het is tevens de maand waarin hij zestig jaar zou zijn geworden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen