Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The wiz' opvolger 'Mamma mia'

Shownieuws

De musical 'The wiz' wordt na het stoppen van 'Mamma mia' in februari de nieuwe open einde productie in het Beatrix Theater in Utrecht.

De musical 'The wiz' volgt 'Mamma mia' op als nieuwe open einde productie in het Beatrix Theater in Utrecht. Joop van den Ende wil voor deze musical een cast samenstellen waarin allerlei culturen vertegenwoordigd zijn. "Deze productie moet gedragen worden door de gehele samenleving. Veel jong talent krijgt een kans in maar ook veel bekende namen", zegt Van den Ende maandag tijdens de persconferentie van zijn bedrijf Stage Entertainment. 'The wiz' gaat volgend jaar op 10 september in première.

De voorstelling is een bewerking van de Amerikaanse musical ' The wizard of Oz' uit 1903. In 1939 werd het verhaal wereldwijd bekend door de eerste verfilming met de destijds 16-jarige Judy Garland in de hoofdrol. Het verhaal gaat over het meisje Dorothy dat samen met haar hondje Toto terechtkomt in de onwerkelijke wereld van Oz. Alleen met behulp van een tovenaar kan ze de weg terug naar huis vinden.

De nieuwe versie van 'The wiz' is gebaseerd op de film uit 1978, met Diana Ross en Michael Jackson in de hoofdrol. Die was goed voor vier Oscarnominaties en de wereldhit 'A brand new day'. Daarnaast hebben de schrijvers zich laten inspireren door de Broadway-productie uit 1975. Die ontving acht Tony Awards, de hoogste Amerikaanse theaterprijs.

Naast ' The wiz' brengt Joop van den Ende Theaterproducties in het nieuwe theaterseizoen 'Cats' en 'My fair lady' opnieuw op de planken. Grisabella, de vrouwelijke hoofdrol in 'Cats' wordt om de drie maanden vertolkt door een bekende musicalster. Pia Douwes is één van de namen die tijdens de presentatie werd onthuld. 'Cats' gaat volgend jaar oktober in Rotterdam in première. 'My fair lady' eind oktober in Apeldoorn.

Voor 'Mama mia' zou het doek op 30 december vallen maar maandag werd bekendgemaakt dat de voorstelling wegens groot succes wordt verlengd tot 12 februari. De musical, met Simone Kleinsma in de hoofdrol, wist ruim 1,1 miljoen bezoekers naar het theater te trekken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen