Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tros ontbindt contract met Frans Bauer

Shownieuws

Tros heeft maandag laten weten dat ze het contract met Frans Bauer ontbindt. Ze vindt het onacceptabel dat de zanger een serie programma's gaat doen bij Talpa.

De Tros heeft maandag laten weten dat ze het contract met Frans Bauer ontbindt. De omroep vindt het onacceptabel dat de zanger een serie programma's gaat doen bij Talpa. Hij heeft tot maandagmiddag de tijd gekregen om deTros te laten weten niet mee te werken aan het programma 'Slapen bij Frans Bauer'. Bauer heeft dit niet gedaan. De omroep voelt zich nu verplicht het contract met de zanger te ontbinden.

In oktober 2004 werd een contract tussen Bauer en de Tros afgesloten. Hiermee heeft hij zich exclusief aan de Tros verbonden. De omroep had het eerste recht om programma's uit te zenden waarin de zanger een rol speelt. 'Slapen bij Frans Bauer' is nooit aan de Tros aangeboden.

Voorzitter van de Tros, Karel van Doodewaerd, liet in een persbericht weten dat de gang van zaken niet past bij Bauer. "Wij hebben hem altijd gesteund in zijn carrière en nu dit. Ik ben hevig teleurgesteld. Niet alleen voor onszelf, ook voor de leden", verklaart Van Doodewaerd. Ondanks 'de warme gevoelens en sympathie' die de omroep voor de zanger voelt, kan hij niet langer op hun steun rekenen.

Vanaf dinsdag wordt de nieuwe televisieserie 'Slapen bij Frans Bauer' uitgezonden op Talpa.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen