Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Paradise now' kanshebber op de European Film Awards

Shownieuws

'Paradise now' is de enige Nederlandse kanshebber op de European Film Awards. De film was in Nederland goed voor het Gouden Kalf voor beste film.

'Paradise now' is de enige Nederlandse kanshebber op de European Film Awards. Regisseur Hany Abu-Assad is samen met schrijver/producent Bero Beyer genomineerd in de categorie 'best European screenwriter'. 'Paradise now' was in Nederland goed voor het Gouden Kalf voor beste film. De genomineerden voor de Europese filmprijzen zijn zondag in de Spaanse stad Sevilla bekendgemaakt.

De Franse film 'Cache' is met zeven nominaties koploper in de lijst van mogelijke winnaars. De film dingt mee naar de prijs voor 'beste film' en 'beste actrice' voor Juliette Binoche. 'Amélie'-ster Audrey Tatou is eveneens genomineerd voor beste actrice voor haar rol in 'Un long dimanche de fiancailles'. De Duitser Wim Wenders en de Pool Pawel Pawlikoswki dingen mee naar de prijs voor beste regisseur. Wenders voor 'Don't come knocking' en Pawlikoswki voor 'My summer of love'.

Vorig jaar ging de prijs voor beste film naar 'Gegen die Wand'. Javier Bardem werd gekozen tot beste acteur en Alejandro Amenabar tot beste regisseur. De ceremonie waar de prijzen worden uitgereikt vindt dit jaar plaats op 3 december in Berlijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen