Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tros overweegt juridische stappen tegen Talpa

Shownieuws

De Tros overweegt juridische stappen te ondernemen tegen televisiezender Talpa, die vanaf dinsdag het programma 'Slapen bij Frans Bauer' uitzendt.

De Tros overweegt juridische stappen te ondernemen tegen Talpa, die vanaf dinsdag het televisieprogramma 'Slapen bij Frans Bauer' uitzendt. Volgens de Tros heeft de omroep tot mei 2007 een contract met Bauer voor alle programmaformats met de zanger in de hoofdrol. Maandag wordt vergaderd over de stappen die ondernomen gaan worden.

De Tros is van mening dat het nieuwe programma een reallife-soap is. Een dergelijke soap moet volgens het contract eerst aan de omroep aangeboden worden, wat in dit geval niet is gebeurd. Ziet de Tros niets in het programma, dan pas mag het aan andere zendgemachtigden worden aangeboden. Talpa noemt het programma een promotionele activiteit, die niet onder het 'exclusiviteitcontract' valt. De Tros betwijfelt dit.

In het nieuwe televisieprogramma 'Slapen bij Frans Bauer' gaat de zanger het land in om te testen hoe hij zou worden ontvangen als logé. Uiteindelijk zoekt Bauer enkele fans uit die een nachtje bij de zanger in het Brabantse Fijnaart mogen slapen. Het programma wordt uitgezonden naar aanleiding van het gelijknamige succes van de Radio 538-promotieactie voor het nieuwe album van Bauer. Voor deze actie heeft dj Edwin Evers een nacht doorgebracht bij de Bauers thuis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen