Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Volkszanger Nico Haak herdacht

Shownieuws

Het Internet radiostation 'Radio Rembrandt' herdenkt zondag volkszanger Nico Haak. In een twee uur durend programma 'Nico Haak: 15 jaar later'.

Het Internet radiostation 'Radio Rembrandt' herdenkt zondag volkszanger Nico Haak. In een twee uur durend programma 'Nico Haak: 15 jaar later' praten zijn ontdekker Polle Eduard, manager Nico Spring in 't Veld en zijn producer Peter Koelewijn over hun intensieve samenwerking en hun nauwe vriendschap met Nico Haak.

Willem van Kooten, Imca Marina, Bonnie St.-Claire, Frans Bauer, Ben Cramer en Boudewijn de Groot halen in het programma herinneringen op aan de zanger die in 1990 op 51-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. In het programma worden naast zijn bekende hits ook minder bekende nummers van Haak gedraaid. De presentatie van het programma is in handen van Chiel Montagne.

De Delftenaar Nico Haak was oorspronkelijk een autospuiter die als liedjeszanger samen met zijn feestband 'De Paniekzaaiers' in de jaren zeventig zijn grootste successen had. De zanger brak in 1973 door met het nummer 'Joekelille' gevolgd door 'Honkie tonkie pianissie' in 1974. Zijn grootste hit scoort hij in 1975 met het lied 'Foxie Foxtrot', dat ook in Duitsland wordt uitgebracht. In de jaren tachtig blijft hij een veelgevraagd zanger, maar scoort nog maar één bescheiden hit met 'Als ze me missen'.

Vlak voor zijn dood verbond Haak zijn naam aan een reclamecampagne voor gezondheidsarmbanden. Deze armbanden zouden garant staan voor een langer leven. De armbanden werden na de dood van Nico Haak uit de handel gehaald.

Op Radio Rembrandt is 24 uur per dag muziek te horen van uitsluitend Nederlandse artiesten. Ook verschillende lokale omroepen zenden het programma zondag uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen