Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sanne Vogel speelt opnieuw monoloog

Shownieuws

Sanne Vogel gaat opnieuw het theater in met een monoloog. 'Gesloten hoofd' is de laatste in een reeks van drie monologen van Vogel.

Sanne Vogel gaat opnieuw het theater in met een monoloog. 'Gesloten hoofd' is de laatste in een reeks van drie monologen van Vogel. De reeks voorstellingen heeft een vrouw als hoofdpersoon die een afwijkende positie in de maatschappij inneemt doordat ze voor zichzelf een andere werkelijkheid schept in haar hoofd. Het stuk gaat op 1 december in première in Theater Frascati in Amsterdam.

'Gesloten ogen' vertelt het verhaal van een dove jonge vrouw die de wereld soms helemaal verkeerd begrijpt. De voorstelling is een multimediamonoloog waarin beeld en geluid een grote rol spelen. "Zo zitten er videobeelden in verwerkt die Sanne zelf geregisseerd en bedacht heeft", legt een woordvoerder uit. "Verder valt te denken aan rare klanken die het gevoel van de hoofdpersoon weergeven."

Sanne Vogel won op 17-jarige leeftijd de 1000watt-Lichtpuntprijs voor aanstormend Vlaams en Nederlands theatertalent voor haar eerste monoloog 'Feestbeest'. Ook won ze afgelopen seizoen een stimuleringsbudget van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. Ze is dit jaar eveneens te zien in de filmhit 'Het schnitzelparadijs'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen