Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Chicken little' brengt 34 miljoen euro op

Shownieuws

'Chicken Little' heeft dit weekeinde de eerste plaats bemachtigd in de Amerikaanse box-office. Disney's nieuwste animatiefilm bracht 34 miljoen euro op.

Het onhandige haantje uit 'Chicken Little' heeft dit weekeinde de eerste plaats bemachtigd in de Amerikaanse box-office. Disney's nieuwste animatiefilm bracht 34 miljoen euro in het laatje. De 3D versie van de film, die in 84 zalen was te zien, was goed voor 1,8 miljoen euro van dat bedrag. 'Jarhead', met Jake Gyllenhaal en Jamie Foxx in de rol van mariniers tijdens de Golfoorlog, was met 24,3 miljoen euro goed voor de tweede plaats in de lijst.

'Chicken little' is de eerste animatiefilm die volledig op de computer is gemaakt die Disney zonder de hulp van Pixar uitbrengt. De matige recensies die de film ontving hamerde op een 'flauw verhaal' vergeleken met de successen van animatiestudio's Pixar en Dreamworks, zoals 'Shrek' en 'Madagascar'. Disney is echter 'heel tevreden': "We hebben laten zien dat we het op eigen houtje kunnen."

De film, over het haantje dat denkt dat de hemel maar beneden komt vallen, is in Nederland vanaf 16 november te zien. Acteur Pepijn Gunneweg neemt in de Nederlandstalige versie de stem van 'chicken' voor zijn rekening. Kim-Lian van der Meij leent haar stem aan de beste vriendin van het haantje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen