Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Samuel L. Jackson beloond voor acteerprestaties

Shownieuws

Samuel L. Jackson is vrijdag op het Hawaï International Film Festival beloond voor zijn acteerprestaties met de 'Achievement in acting award'.

Samuel L. Jackson is vrijdag op het Hawaï International Film Festival in Honolulu beloond voor zijn acteerprestaties. De acteur ontving de 'Achievement in acting award'. Jackson heeft meer dan tachtig films op zijn naam staan waaronder 'Pulp fiction' en 'Star wars: episode III – revenge of sith'. Het filmfestival op Hawaï wordt jaarlijks gehouden ter bevordering van de culturele uitwisseling tussen Azië en Noord-Amerika. Het festival vierde dit jaar haar 25-jarig bestaan.

Volgens festivaldirecteur Chuck Boller is Jackson bij uitstek geschikt voor de award omdat hij afkomstig is uit een Amerikaanse minderheidsgroep en toch grote internationale bekendheid heeft weten te verwerven. "Hij is geweldig populair in Japan en Korea en dat zijn maar een paar voorbeelden. Hij is de perfecte kandidaat voor deze onderscheiding."

Jackson heeft net de opnames afgerond van 'Black snake moan', waarin ook Justin Timberlake en Christina Ricci een rol spelen. Voor het eind van het jaar zal hij te zien zijn naast Julianne Moore in 'Freedomland'. Daarmee komt het aantal films waarin hij dit jaar te zien was op een totaal van zes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen