Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vierde Harry Potter voor twaalf jaar en ouder

Shownieuws

'Harry Potter and the goblet of fire' is onder veel belangstelling in première gegaan in Londen. Hoofdrolspeler Daniel Radcliffe woonde de vertoning bij.

'Harry Potter and the goblet of fire' is de eerste film over de tovenaarsleerling die geschikt is bevonden voor kinderen vanaf twaalf jaar. Zondag ging de film onder veel belangstelling van fans in première in Londen. De hoofdrolspelers Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint woonden de vertoning bij. Zangeres Madonna, actrice Kate Beckinsale en supermodel Claudia Schiffer waren ook bij de première aanwezig.

De vierde film over tovenaarsleerling Harry Potter is de donkerste in de reeks tot nu toe. In de film wordt Harry getest in een magisch toernooi en ontmoet hij zijn vijand Heer Voldemort in een dramatische climax. Kinderen onder de twaalf jaar mogen de film alleen zien onder begeleiding van een volwassene.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van J.K. Rowling. Tot nu toe heeft Rowling zes van de zeven beloofde boeken over de tovenaarsleerling geschreven. Ook de eerste drie boeken zijn verfilmd. De films waren wereldwijde successen en hebben meerdere records verbroken. In 2007 wordt de vijfde film, 'Harry Potter and the order of the phoenix' in de bioscoop verwacht.

'Harry Potter and the goblet of fire' draait vanaf 23 november in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen