Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Franse regisseur Brisseau aangeklaagd

Shownieuws

De Franse regisseur Jean-Claude Brisseau is officieel aangeklaagd. Hij wordt ervan beschuldigd vier actrices sekueel te hebben misbruikt.

De Franse regisseur Jean-Claude Brisseau is officieel aangeklaagd. Dat meldt de Volkskrant maandag. Hij wordt ervan beschuldigd vier actrices seksueel te hebben misbruikt. Brisseau ontkent de beschuldigingen.

De regisseur zou tussen 1996 en 2001 voor de screentest van de film 'Choses Secrètes' verschillende actrices hebben gevraagd in zijn bijzijn te masturberen. Eén van de actrices verklaart in de rechtbank dat ze tijdens deze audities tot dertig keer heeft moeten masturberen. Sommige van de tests werden door de regisseur gefilmd.

De 61-jarige Brisseau zegt dat de audities 'essentieel' waren voor zijn werk. In een eerder interview met een Frans dagblad verklaart hij dat hij in zijn werk seksuele gevoelens op dezelfde manier gebruikt als Hitchcock angstgevoelens gebruikte. De aanklager noemde de seksuele motieven bijzaak omdat Brisseau zelf ook regelmatig masturbeerde tijdens de screentests.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen